Eyes of Wonga

Maandag is normaal gesproken de dag dat ik naar de Academie ga maar vorige week ‘spijbelde’ ik en ging in mijn eigen atelier aan het werk. Aan het eind van de dag was het schilderij van het olifantsportret af. Het gaf me zoveel voldoening dat ik besloot ook deze maandag te spijbelen en aan het eind van de dag had ik het portret van Wonga klaar.
Wonga is een schitterende lapjespoes die geen vertrouwen heeft in mensen en als je te dichtbij komt dan zegt de blik in haar ogen voldoende.
Een paar maanden geleden maakte ik van haar een paar hele mooie foto’s en dankzij mijn speciale telelens kon ik haar van dichtbij mooi portretteren.

Detail Wonga


Zo had ik dus afgelopen maandag wederom een voldaan gevoel.
hieronder een kleine animatie van begin tot eind


Ik zit inmiddels in het 5de jaar van de Academie en ik heb er veel geleerd. Al geruime tijd moet ik me, jammer genoeg, er op maandagochtend naartoe slepen en dat komt omdat de
opdrachten me niet meer boeien maar vooral waar ik het meest bang voor was: naarmate de leerlingen vorderen gaat hun werk steeds meer op elkaar lijken.
De specialisatiejaren hebben bijna allemaal dezelfde toets. Ook zag ik dat mijn eigen werk die kant op ging.
Aan het eind van het 4de jaar gaf ik al aan te stoppen maar ik liet me
overhalen door de lerares die zoveel “potentie” in me zag.

Zoals gezegd, ik heb er veel geleerd maar ik ben er ook iets kwijt geraakt en dat wil ik terug. Het gevoel bij wat ik maak, dat waar ik zoveel plezier en voldoening uithaal, dat wil ik terug.
Als dat dieren zijn die ik op dat moment wil portretteren dan wil ik niet meer het
stemmetje in mijn hoofd horen dat het kitsch is wat ik maak.
In plaats van mijn eigen stijl te laten ontdekken en dat verder uit te diepen ben ik langzaam maar zeker een kant op geduwd die ik niet verder op wil gaan.

Ik heb me voorgenomen iedere maandag vroeg mijn atelier in te gaan en daar de werken te maken die ik zelf wil maken.
Laat ik deze blog afsluiten met de woorden van Shaffy “laat me, laat me mijn eigen gang maar gaan”

Nieuwsbrief

Op de home pagina staat sinds vorige week een link om mijn nieuwsbrief te kunnen ontvangen, ik wil proberen om een nieuwsbrief te sturen iedere keer als de site is bijgewerkt. Als u interesse heeft om deze te ontvangen hoeft u alleen maar de benodigde gegevens in te vullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *