Geslaagd!

 

Het 5de jaar tekenen op de academie zit erop.
Het is klaar. Ik ben geslaagd! De vlag kan uit!
De werken zijn opgehangen zodat de jury ze kon beoordelen. Er is een kleine selectie gemaakt want alles laten zien is niet mogelijk. Ik heb dozen vol met schetsen en tekeningen. Omdat ik vakantie aan het vieren was in Zuid-Afrika kon ik niet bij de beoordeling zijn maar het stond netjes op mijn rapport. Mijn portretten vonden ze erg goed en gevoelig van lijn, goede houdingen. Het mag nog wel iets losser en vrijer, vonden ze, maar als de leerkracht dat niet is gelukt in 5 jaar dan zal dat wel mijn handtekening zijn. En waarom zou iedereen expressief moeten werken?
Ik heb er veel “kilometers” gemaakt zoals ze dat noemen. Tot vervelens aan toe iedere week dezelfde houdingen en portretten maken.
Het is een publiek geheim dat ik me de afgelopen 2 jaar best heb verveeld en niet werd uitgedaagd, had er zoveel meer van verwacht. Het resulteerde erin dat ik aankomend jaar alleen in mijn atelier ga werken en geen les zal nemen. Daarna misschien verder specialiseren maar dan wel bij een andere leerkracht.
In de galerie op deze site heb ik onder 2019 een aantal tekeningen en schetsen gezet om een indruk te geven van wat er bij de tentoonstelling hing om door de jury te worden beoordeeld.
veel plezier bij het kijken
En verder?
We gaan het zien…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *