goede voornemens

Een nieuw jaar betekent voor de meeste mensen een nieuw begin met volop goede voornemens. Ook ik ben geen uitzondering op deze ietwat dwaze regel. Als er dan ook nog persé een datum aan verbonden moet worden, waarom dan niet 1 januari?
Misschien leuk om een stukje geschiedenis volgens Wikipedia hierbij te voegen.

Bij de Romeinen begon het nieuwe jaar op 1 maart, totdat Julius Caesar in 44 v.Chr. de juliaanse kalender invoerde, vanaf die tijd was Nieuwjaar op 1 januari. De Romeinen offerden sindsdien op die dag aan de god Janus (waarnaar januari is genoemd) om hem mild te stemmen voor het aankomende jaar. Dit begin van het jaar in maart komt nog tot uiting in de namen van onze maanden september (“zevende maand”), oktober (“achtste maand”), november (“negende maand”) en december (“tiende maand”), en in de schrikkeldag, die voorkomt aan het eind van de laatste maand van het jaar: februari.

Laten wij dan onze slechte gewoontes aan “Janus” schenken en op 1 januari starten met goede voornemens. Het idee dat je met zovelen die dag begint aan iets nieuws kan ook alleen maar versterkend werken. Toch? Laten we het daar dan maar op houden.
Één van mijn voornemens is om veel meer tijd te gaan besteden aan het tekenen en schilderen. Daarvoor wil ik meer tijd gaan vrij maken.
Al vanaf 2004 is het mijn bedoeling om van het tekenen en schilderen een serieuze tijdsbesteding te maken. Nu, 9 jaar later, is daar eerlijk gezegd nog niet veel van terecht gekomen. Zoals bij veel mensen lijken mijn dagen steeds sneller voorbij te gaan en worden ze ingevuld met allerlei verplichtingen die voornamelijk door mijzelf zijn opgelegd. Een mooi moment lijkt het nieuwe jaar dus om daar verandering in te gaan brengen met mijn papieren Dummy als nieuwe BFF.
Om inspiratie op te doen heb ik mezelf voorgenomen om iedere dag te schetsen.
Vanaf nu dus geen dag in het leven of ik schets even.
Hier ziet u het resultaat van een aantal van deze schetsen. Nu maar kijken hoe lang ik dit volhoud…..

zilverfazant

een grote schets van 60×45 cm van deze sleeping beauty

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *