Kattine 2

Twee weken geleden schreef ik over de trespa raampanelen van de stichting Dier en Project waarop ik afbeeldingen maakte. Hier ziet u hoe de 2 andere panelen zijn geworden.
De afgebeelde Twin is een bewoner van het Kattenwoud. Zijn moeder was aangereden en dodelijk verwond. Maar zij was hoogzwanger van 2 kittens en de snelle reddingsactie van Els en de dierenarts zorgde ervoor dat beide kittens het overleefden.
Twin bleef bij Els en werd door haar grootgebracht terwijl hij de hele dag onder haar trui overal mee naar toe ging. Het is inmiddels al een paar jaar geleden en Twin is een gezonde gezellige lieverd.
Twin is degene die zich ontfermde over Piano, een verwilderd kitten dat ik in mijn kippenhok vond. Ze lag op een koude winteravond bovenop één van mijn zijdehoentjes.
Die sliep en merkte niets van dit vreemde wezentje wat zich over haar heen had genesteld.
En hoewel het een aandoenlijk tafereel was heb ik haar wel uit het hok gevangen. Met de nodige schrammen op mijn handen en armen kreeg ik haar in een kooi.
Omdat het socialiseren bij mij thuis niet lukte, bracht ik haar 2 weken later naar het Kattenwoud.
Mijn eerste ontmoeting met deze stichting. Piano bleef en ik ook, als vrijwilliger.
Oh ja, haar naam. Piano?
Ze werd altijd rustig als mijn zoon of ik piano speelden. Ze luisterde echt en keek dan schuin om een hoekje naar ons en haar zwart-wit gevlekte uiterlijk paste er ook wel bij, vandaar dat Els haar de naam Piano gaf.
Bijna alle bewoners van het Kattenwoud hebben een bijzondere naam.

Kitten
Achterzijde van de panelen zoals ze aan de buitenkant zijn te zien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *