Tom

De afbeelding die u hier ziet is een tekening van Tom. En nu kan het zijn dat u denkt: Dat pootje klopt niet helemaal.

Welnu, Tom is een bruine Labrador en zijn mandje staat in Nispen bij Els Adams. Zij redde hem in 2004 uit de handen van een broodfokker die hem als pup zwaar mishandelde.
Tom had een verbrijzelde rolkam, een vermorzelde groeischijf, het schouderblad was op drie plaatsen gebroken en zijn ruggenmerg heeft schade opgelopen. Door huisvesting in een koude garage en dat terwijl het hondje niet kon lopen, waren er een aantal tenen van zijn voorpootje afgevroren. Door het ontberen van voedsel waren zijn bloedplaatjes een bende, bovendien vierden parasieten hoogtij in dit zo beschadigde hondenlichaampje.

Geduld, liefde, begrip, inlevingsvermogen en hier en daar een pijnstillertje hebben ervoor gezorgd dat Tom (nu juli 2012) nog steeds in ons midden is als een blije en volwaardig functionerende hond! Die zelf geen enkel idee heeft van handicaps, noch beperkingen!
Dus ja, geen perfect pootje en ja, de tekening klopt .

10 januari 2013 ontving ik het trieste bericht dat Tom die ochtend was overleden.
Twee dagen eerder had ik hem nog gezien, geknuffeld en wat lekkers gegeven, niet vermoedende dat dat moment ons afscheid was.

Voor Tom was er een gouden mandje maar er zijn nog steeds veel schrijnende gevallen en geloof me, niet alleen in het buitenland maar hier in ons eigen land.

En tegen iedereen die een pup bij een fokker wil “bestellen” zou ik willen zeggen: ga eens kijken of je niet een dier wilt redden uit het asiel. Iedere fokker fokt voor geld en eigen belang en niet in het belang van de dieren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *