zoekplaatje

Vandaag laat ik 2 studies zien waarbij gebruik is gemaakt van 1 foto maar die op 2 verschillende manieren zijn uitgewerkt. Zoals u ziet zijn het 2 totaal verschillende afbeeldingen geworden met beiden een eigen sfeer.
De eerste onderstaande studie is expres wazig geschilderd zoals ik al eerder in mijn blog liet zien met een andere afbeelding.
De persoon links en de stalen constructie zijn bijna niet meer te zien waardoor nog meer diepte ontstaat en de man rechts nog meer naar voren komt. De persoon links is duidelijk minder belangrijk dan in de tweede studie.

De tweede studie, helemaal bovenaan het blog, is met een grove kwast heel ruig opgezet en niet uitgewerkt. Met enkele streken verf heb ik de vlakken geschilderd. Absoluut niet de stijl die men van mij verwacht, maar toch heel aangenaam om te doen en ook leerzaam. Je wordt ‘gedwongen’om keuzes te maken en te kijken naar alleen de belangrijke dingen. De kleine details worden weggelaten. De persoon links werd alleen met de middelste tinten van het monochroom palet geschilderd terwijl de persoon rechts ook met de uiterste tinten, wit en zwart, werd geschilderd.
Beiden studies werden op een zwarte ondergrond geschilderd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.