Diana's blog - Diana de Graaf Realistische schilderijen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Harajuku

Gepubliceerd door Diana in Olieverf portret · 24/1/2014 12:48:58
Tags: portretolieverfdoek

In 2011 maakte ik al 2 Harajuku portretten en deze week op de academie maakte ik de 3de.
Deze keer is het vrij grof opgezet behalve de huid van het meisje. Doordat ik bij de huid de verf in elkaar heb gewreven, heb ik geprobeerd het porceleinen uiterlijk van het meisje te behouden. Daardoor is een contrast ontstaan tussen de huid en de rest van het schilderij. De dreadlocks zijn met het paletmes 'geschilderd'HARAJUKU:
Deze jongeren kleden zich voornamelijk zo om zich af te zetten tegen het strakke keurslijf waarin zij in Japan doorgaans moeten leven.
Vanaf de kleuterschool tot aan de universiteit zijn het verplichte donkerblauwe matrozenjurkjes of militairachtige uniformen waarbij zelfs richtlijnen voor kapsels gegeven worden. Die strakke kledingrichtlijnen laten al zien wat er achter de schoolmuren gebeurt. Weinig expressievakken en leren, leren en nog eens leren onder de zware druk van de toelatingsexamens voor de vervolgopleidingen. In Japan zelf wordt het ' de hel' genoemd. In een goede baan bij een groot bedrijf moet je het zogenaamde kantooruniform (grijs/zwart (mantel) pak met wit overhemd) aan. Voor de verandering een oranje overhemd wordt niet getolereerd.

Harajuku (原宿) is de naam voor het gebied rond station Harajuku op de Yamanote-lijn. Officieel behoort de buurt tot de wijk Jingumae (神宮前) in Shibuya (Tokio). Elke zondag komen jongeren, gekleed in verschillende stijlen zoals gothic lolita, visual kei, en cosplay in Harajuku rondhangen. De modestijlen van deze jongeren voldoen zelden aan een bepaalde stijl en zijn meestal een mengeling van velen. De meeste jongeren komen samen op Jingubrug, een voetgangersbrug die de wijk Harajuku verbindt met het Meiji-schrijn.
Harajuku is ook bekend als modehoofdstad omwille van de unieke straatmode. De straatstijl van Harajuku is gepromoot in Japanse en internationale magazines zoals Kera, Tune, Gothic & Lolita Bible en Fruits . Vele vooraanstaande modeontwerpers en ideeën zijn ontsproten uit Harajuku en zelf opgenomen in de andere modes in de hele wereld.Op de ezel

Gepubliceerd door Diana in Olieverf wildlife · 2/1/2014 23:14:56
Tags: olieverfdoekwildlifedierenmonochroom
Young vs old. 2 leeuwen, olieverf op doek
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu